Outlet

Är just nu på ett outlet en timme från Rye för att shoppa med Lena och Sonja.  De är också lediga idag eftersom det är Martin Luther kings dag idag så skolorna är stängda. Har egentligen shopping förbud, men får se om jag kan hitta nått jag verkligen behöver xD vill köpa uggs men de kostade $164 vilket är waaaaay too much för mig :( men får se vad jag säger om några timmar ;)

Irriterande Blogg.se appen

Asså jobbiga blogg.se appen! Igårkväll höll jag påatt skriva ett fint inlägg om vad som hade hänt under dagen och när jag nästan var klar fick jag ett meddelande som jag läste och när jag gick tillbaka till blogg appen så var hela inlägget borta... Jag som hade skrivit ett sånt lååångt och fint inlägg.
 
Aja så här kommer det iaf.
Fredags så jobbade jag 8-6:30 med en timmes rast för vi besökte vårdcentralen för Bridget hade jättejätteont i örat, så vi tillbringade förmiddagen där. Sen när Keira kom hem från skolan så pysslade vi och flamsade runt. Hon hade i julklapp fått porslinsfärg så hon kunde måla skålar, så det sysslade vi oss med. Hon gjorde även lite berlocker till ett armband hon fick i födelsedagspresent. På kvällen åkte jag sedan hem till Elin där Lena, Sonja, Mia och Kate var. Vi hade trevligt med mat och prat! haha hade dock glömt bort hur allergisk jag var mot katter. Så efter några timmar så höll mitt öga på att klia ihjäl sig och det började rinna. Så då bestämde jag mig för att åka hem innan jag dog. Så jobbigt! Men men det finns värre saker att oroa sig över.
 
Lördagen bestod utav att min LCC Julie kom förbi kl 9am för att ha ett litet möte med mig och min värdfamilj eftersom jag har bestämt att stanna. Hon berättade lite info om skola, visum och andra saker som är bra att veta om andra året. Jag akut städade lite på morgonen eftersom jag trodde att hon skulle vilja se mitt rum, men icke sa nicke men det gör inget för nu är mitt rum rent och fint! Hade hela lördagen off så jag åt lite frukost innan jag tog tåget till NYC för att hänga där lite. Alla mina kära väner jobbade, plus så ville de inte gå ut i hagel-slask-snö väder så jag åkte in själv. Gick till Scandinavian House som ligger på Park Ave som min värdmamma har pratat om nu i ett halv år! När jag kom dit så var den första människan jag pratade med svensk, en kvinna runt 50-60år som bodde i Greenwich CT vilket är typ 10 min från där jag bor x) Så förutom att prata med svenskar så gick jag på en dansk konstutsällning där de hade så fina tavlor med impressionism stil. Min favorti tavla är
Av Ps Kröyer
Det var även flera målningar som jag verkligen gillade men de kommer inte upp på google :( Men det var bara danska konstnärer som fanns där.
Efter min lilla kulturella upplevelse så blev det dags för lunch så jag satsade stort med lingonsaft, svenska köttbullar, potatismos, ligonsylt, brunsås, rödkål och sedan en prinsessa som efterrätt. Dyraste måltiden jag ätit här i USA, men det var det allt värt! Efteråt var jag proppmätt så tog en liten promenad till New York Publc Library och lyckades timea in en tour runt biblioteket! Wopwop! Fick se en massa häftigt och det var verkligen stort! Och så fint! När allt var klart gick jag runt och tittade på böcker och människor som sat där och studerade. Gick även på en liten utställning om varför barnböcker var så viktiga. Såg alla mina bardomsböcker och böcker jag läser för tjejerna "God Natt Månen", "Alice i Underlandet", "Where the wild things are" och en massa HC Andersen, Superhjältar och så klart HARRY POTTER. Love it! Det var en massa mer som jag inte kommer ihåg. När jag var klar så gick jag över till Times Square för att få lite crazy feeling utav Times Square med alla ljus. Stannade där i typ 10min innan jag gick till Grand Central Station för att bege mig tillbaka hem. Stannade vid A&P för att köpa lite saker och blev super kissnödig. Här finns det alltid toaletter så jag frågade vart närmaste var och tjejen som förklarade sa att jag behövde gå genom en personal dörr ner för trappan (som ledde genom ett lager) och längst bak bakom tredje dörren fanns ladies room. Hon varnade mig att det så jätteläskigt ut där nere. Men kissnödig som jag var, gick jag ner och det visade sig vara asläskigt! Haha och det var där personalen skulle vistas så jag hoppades att jag inte skulle få någon utskällning att jag var där nere. Om jag hade varit kriminell hade jag kunnat ta hu mycket mat som helst eftersom det ett slags lager. Och toaletten (!!) dörren hölls upp med en "Wet Floor" skylt som var upphängd i ena hörnet så att dörren inte kunde gåigen. Det enda jag kunde tänka på var GÅ INTE IGEN!!! Klarade mig och har nu en historia att berätta. Kom hem och chillade framför SAG awards innan jag somnade i sängen, utmattad!
 
Idag har jag jobbat 10:30-1:30 och nu ska jag snart börja igen för att jobba till 11pm. Kuuul. Min värdfamilj har gäster över, men det är så att föräldrarna ska ut på konsert så jag ska ta hand om 5 småflickor och lägga dem i sängs. Det kan antigen gå hur enkelt som helst, eller så blir det gråt och skrik hela kvällen för att ingen vill sova. Hmmm.... Önska mig lycka till!
 

JANUARI-APRIL 2013

Tänkte gör som så många andra gör en fin liten årsresume, börjar med Janurai till April
 
Januari
 
    
Hade jättemånga avskedsmiddagar med alla mina fina vänner och släkt som jag saknar så mycket! Det är helt sjukt att det redan har gått ett år sedan jag såg er! <33 Dessa två krabater har blivit så stora sen jag kramade om dem sist! När vi skypeade på julafton såg de så stora ut! Kan inte tro att de ska bli 7 och 8 år gammla! Mina små gullungar!
 

13 Januari tog jag mitt pick och pack och flyttade till USA, jag kom ihåg hur nervös jag var kvällen innan och till jag kom till flygplatsen. Men väl där var det no problems. Haha, jag och de andra tjejerna jag åkte med hade kul. Jobbigaste var nog när jag kom till Au Pair skolan och läste Linneas fina brev som hon hade gömt i min resväska. Då var det en massa tårar som kom.
 
 

Anni, Linnea, Emilie, Frida och Sofie några utav tjejerna som kom samtidigt med mig och alla är nu påväg hem.


Skoooolan
 
New York freaking City! Första gången jag såg och förstod vart jag var fick jag gåshud, på riktigt! Kunde inte tro mina ögon att jag faktiskt skulle få uppleva och bli en del utav denna stad! Känner mig hemma nu och kan inte förstå att jag måste lämna denna stad! Den är så underbar!
 
Februari

Tillbringade en massa tid i NYC, gick vilse och lärde känna staden. Var en riktigt turist!


Hängde med denna bruttan nästan varje dag, var det inte shopping, var det mat så var de bio så var de bowling!
Neeeeew york city med underbara Central Park

Lärde känna Sophie och Kristina mer och mer och vi klickade direkt, älskar bilden!
 
Mars


Laura och jag åkte till NYC för att fira St Patrick's Day med att bära gröönt och titta på en parad :)
Hade helt glömt bort att jag hade det där utslaget på kinden! Nu syns det ingenting på kinden, pfew!
 

Laura och jag åkte till Naturhistoriska museet i NYC och tittade på alla gamla grejer, och jisses vad stort museet var! Vi tillbringade en hel dag där inne och då tittade vi snabbt på sakerna!
Påsken kom och jag fick dessa saker i min easter basket.
 
April
 Åkte ner över en helg och hälsa på Josso! Hur mysigt som helst att träffa Josso efter nästan ett år utan ha träffats! Hon visade mig runt i DC och den vackra staden, älskar DC! Haha jag berättar för alla som orkar hör hur fint det är där nere.  OCH VARMT! Jag lämnade ett grått, regningt jersey och höll på att dö av värme slag! Jag hade packat för NJ väder x)


Cherry Blossoms
 
 
Jag, Sophie, Laura och Linda åkte en dag in till WTC memorial och fick rysningar över hur andagligt det var. Vi kom alla ihåg hur det var 9-11 så det var speciellt att faktiskt vara recis där det hände.

Lunch rast

Igår åkte vi till en pizzeria och sedan blev det glass enligt Keiras önskan. De har godaste glassstället här, yummie! Sen när vi kom hem runt åtta, låg jag bara i sängen och tittade på Baby Daddy och New Girl. Idag har jag bara sorterat tjejernas kläder och sett till att de kom iväg till skolan. Det har varit en jättesoft morgon för mig, men jag får se hur dagen slutar. Ikväll ska jag iaf iväg med Susan och hennes kompis till en brasiliensk pizzeria, haha denna vecka blir det maxat med pizza x) Susan har pratat länge om stället, de har enligt henne de bästa pizzorna de har även desert pizza (!). Men just so you know att här i Usa så köper man inte en pizza till sig själv utan man köper en slize eller två. Visst är de stora, men Svenska pizzor är ju större.
 
Här är lite bilder från när jag, Ewa, Lena och Joyene var på Rockettes Chirstmas Spectacular :)
 

GYM-KOMA

Ligger nu i sängen och är helt död. Mos. Var på gymmet idag under typ 2h och körde gärnet! Så är dödens. Haha, men det känns iaf bra att ha kämpat så! För mig är det verkligen allt eller inget, kan inte gå till gymmet zumban och bara ge 10%-70% utan det är fullt ös medvetlös som gäller x)
 
Idag är det då Keiras 7de födelsedag! Min lilla tjej har blivit 7! Helt galet! Hon och hennes systrar har vuxit så mycket sen jag kom hit för ett år sedan. Det är så kul att få vara med om denna utveckling med tjejerna! Speciellt Norah som utveckals varje dag! Nu har hon börjat lyfta upp sig på armarna och knäna mer och mer. Men visst, det är en bit kvar men hon är så duktig!
 
Okey, det som har hänt denna vecka är att jag hade lunch med Gaby och Gaia förra onsdagen och vi drömde oss iväg till resor och konserter! Haha, men det är svårt när man är så fattig! xD och bara har två veckors semester.... Livet är tufft ;) Sen på fredagen åkte jag, Sonja, Elin och Gaia till Red Mango för lite Froyo och skvaller, vilket var jättekul! På lördagen hade vi bday party för Keira med en massa tjejer från hennes klass kom över och dansade och fick naglarna målade av Susan. Slutade runt 5-6 tiden efter att jag kommit hem med Keria och Bridget från simning och då åkte jag iväg med Angie, Chiara, Gaia, Rihannon och Angela först till Panera Bread och åt soppa sen åkte vi till White Plains där de ville till ett ställe där man kunde röka vattenpipa. Haha de försökte övertala mig att det var heelt ofarligt, jotjena. Men jag stannade och umgicks medan de rökte. Söndagen så mötte jag upp Chiara för mat på ett Diner i Mamaroneck och sen blev det skridskor! Haha, asså så mycket jag åker måste man ju tro att jag älskar det x) Men eftersom jag är skandinavisk tror alla att jag är värsta proffset (vilket jag är om man jämför med mina sydamerikanska kompisar ^^) Men haha det är billigt och kul så why not? Sen iaf åkte jag till Port Chester för att gå på bio - The Wolf of Wall Street - med Sonja och Elin vilket var skoooj! Sen åkte vi till White Plains för att träffa Sofia på Cheesecake factory för en deyummie middag! Haha vi stannade där till 9 och när jag kom hem så somnade jag på en gång x) Måndagen så städade jag och tvättade och skypeade. Hade även ETT ÅRS JUBILEUM kan inte förstå att jag varit här i ett år?! Galet! Och tisdags jobbade jag 8-3:45 för jag skulle nämligen till NYC för att möta upp min värdmamma för att gå och se Wicked och innan skulle vi äta på restaurang med hennes kompisar, jätteroliga var de! Hade så kul, och musikalen! OMG om ni inte har sett den är det värt att sätta sig på ett plan och flyga hit! Har hela tiden trott att the wicked witch from west har varit ondaste personen men efter musikalen så ändrar man åsikt! Och den var så rolig och man fick en tankeställare. Älskar den!
 
Nu måste jag sluta, ska jobba och ikväll ska vi till Longfords för glass, Keiras beställning ;) Ha det gött!!

when Linnea is in charge

Hejsan alla medmänniskor jag vill bara informera er att min lillasyster är bäst.
 
The end.
Slut.
 

Allegiant

Sitter nu här och mumsar på lite pepparkakskola och väntar på att pappa ska logga in på skype. Förövrigt har denna dag gått hyffsat fort. Bridget och jag har lagt samma pussel tre gånger, lekt med gosedjurs katter och sen var det dags för henne att åka till skolan. Då hon var borta så gjorde jag lite övningar med Norah och sen hamnade jag här. Igår var också en vanlig dag med lek och skoj. Alla har varit på bra humör denna vecka me gusta mucho!
 
Har tagit tag i läsningen också, har varit lite slö med det, men har ju bästa bökerna nu så det är inte några problem ;) Håller på att plöja mig igenom Allegiant av Veronica Roth och det är den sista boken ur triologin! Så jädrans bra! Och Divergent kommer ju ut på bio snart, är jag taggad?? JA!!! Och så kommer även Spiderman2, Veronica Mars (!!!) och en massa annat underbart! Hahah ha en bra dag, själv fryser vi här! Och på råga på allt så slutade värmen fungera i en tredje del utav huset så det är kaaaaallt. Men mitt rum på tredje våningen är varmt och gött.

The Hobbit

Idag såg jag äntligen The hobbit 2 (ja vet att det är nått mer i titel men kommer inte ihåg >.<) iaf, jag gick på 11 bion för det kostade bara $7 katching! Haha men det var bara jag och fyra gammal gubbar i salongen  xD filmen var jättebra! Blev lite irri på slutet för jag var taggad på etthäftigt slagsmål... Och så sluta det bara! Clifhangers sucks! Annars har jag bara latat mig och nu ska jag iväg på zumba! Under helgen så jobbade jag lördag och på söndagen träffade jag Sonja, Lena, Lara och joeyne för en lunch i port chester och sen bio då vi så american hustle vilket sög enligt mig. Hahah fatta inget xD denna helg är det barnkalas för keira på schemat och sen får vi se vad som händer. Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige! 

HELLO 2014

2014, herregud vad åren bara swishar fram! 2014!! Känns som förra veckan det var 2000 och vi firade milleniumet med Sundbloms med pannkakstårta och serpentiner. Galet.
Iaf, sen en månad sen så har jag bara hållt på med Jul. Vi hade besök utav Mommom så vi fick en massa fint julpynt, vi bakade några få kakor också men vi åt upp nästan alla på samma dag x) Lena och jag bakade lussebullar också, vilket blev jättegott! Jag, Lena, Sophie och Ewa åkte och tittade på Giants vs Seahawks (football) på en utav Decembers kallaste dagar, kul men iskallt x) Jag och Gaby åkte in till NYC för att julshoppa lite, gå på marknader vid Union Square och bara ha trevligt! Hängde även en del med Gaia och Chiara, supertrevliga tjejer! Chiara är dock i Italien nu, men förhoppningvis kommer hon tillbaka snart!
 
Julen firades först hos Pats kusin, där hela hans familj var med föräldrar, syskon och kusiner. Det bjöds på lasagne, baked ziti, kötbullar, kyckling och lite andra pastarätter... Barnen fick julklappar och alla blev nöjda och glada, sen körde vi hem igen till lilla Rye från NJ. Dagen efter, alltså på Juldagen så firade vi julen hemma då vi öppnade paket först. Jag fick ett par solglasögon, nagellack, sminkborstar, bok, 2 sällskapspel (labyrinth och heads up), armband, biljett till Wicked med Julie, lipbalm, allt till skidåkningen,$50 itunes och ett smyckesträd - kan ha fått nått mer... Sn gjorde vi oss iordning för att åka till kyrkan på gudsjänst. Jag hade på mig en svart klänning och röda strumpbyxor och lockat håret väääldigt tjusigt ;) när vi kom hem så åt vi en liten lunch bestående av stek, fylld svamp och grilladlax. Vi lekte med tjejernas presenter och Susan kom förbi ett tag. Sen blev det middag då vi åt prim ribb, nått som såg ut som potatisgratäng, spenat med vitlök och sås - gott! Men som sagt... Inte riktigt jul för mig.... 
 
Dagen efter packade vi in alla i bilen och åkte upp till Lake Placid för att ha en veckas skidåkning! Haha, det slutade med att vi åkte skidor 2 dagar och sen bara chillade där upp med snöskoter och umgicks med familjen. Pats föräldrar och syskon var där uppe också så det var kul! Nyår spendrades med skidåkning, middag på fancy resturang och sedan mys med mina värdbarn framför TVn :) Jobbade som en galning denna vecka men min värdmamma sa att de kommer betala extra vilket jag verkligen behöver! Haha det är inte lätt att vara au poor ;)