Hola

Okey, så helgen har varit fullrulle heeela tin!
Fredags JOBB, träffade en italiensk au pair i parken.
Lördags Au pair meeting då vi gick på applepicking och jag träffade många nya ansikten. Lite tråkigt är det dock att min grupp nästan enbart består av tyskar som bara pratar tyska med varandra.... Det suger. Men pratade lite med en tjej från Mexico och hon var schysst :) Sen var det jobb och åter jobb till klockan blev 9:15pm då jag hämtade upp Lena som skulle sova över här. Vi pratade och skrattade tills vi somna.
Söndag ringde väckarklockan 5,30 för att vi skulle iväg och volontär arbeta på ett triatlhlon lopp, vi kom dit och skrev in oss, men att hitta vår station. Gaaah, ingen visste nått och där står vi helt lost. Men tillslut kommer en liten tjej och ba "I've been here my whole life, just follow me!"  -.- kunde du inte hjälpt oss FÖRSTA gången vi frågade dig... I alla fall, vi kom till vår vattenstation och där var det bara att börja dela ut vatten och energidryck. Jag fick energidrycken som 1-jag knappt kan uttala och 2- att säga det 1000 gånger gjorde att jag bara blev mer och mer förrvirrad. Tillslut lät det som jag sa get-her-aid eller gaterader. Men kul, klistrigt och stressigt var det :D De kom nämligen förbi vår station 3 gånger :D
 
Efter det så åkte jag och Lena till White Plains för shopping, vi åkte såklart till Nordstroms Rack där säljer de märkes grejer jättebilligt. Lena hittade en vinterjacka som skulle kostat $300 men nu var nedsatt till $80, jag hittade en del träningskläder och ett linne. Vi var innen i den affärern i 2h sen när klockan blev 4 gick vi till Cheesecak Factory där vi mötte upp Sonja, en finsk au pair som går i samma montreal klass som mig. Hon hade med sig tre vänner från Finland, Ukraina och Colombia och alla bor i Rye. De var helt okey, men vi får se om det blir att hålla kontakten eller inte.... Efter det gick vi till Galleria för att shoppa lite till, tyvärr stängde allt vid 7 (!) men vi tog en glass vid coldstone så det var lugnt.
När jag kom hem, efter att ha släppt av Lena, låg jag ner i sängen och var döööd. Kunde dock inte somna så jag pratade med sophie i en timme innan jag såg ikapp mina tvsereier dvs Baby Daddy, The Middle och Grey's Anatomy, lyckades även se början av en film. Vaknade vid 8,30 och var sådär lagom mysigt trött så låg nergosad under täcket och såg klart filmen. Orkade inte gå ur sängen fören vid 11:20 då min mage skrek "FEED ME!!!" var vrålhungrig så åt en sallad och Susan hade bakat brazilian cheesebread SÅ GOTT! haha, nu ska jag bara göra mig iordning innan jag drar mig till gymmet och sen år jag se vad jag hittar på... Shopping? Nää får googla lite om det finns något coolt att se här i området. Har planer att åka till NYC någon måndag och bara chilla lite. Får se hur det blir. Ha det gött alla svennebananer :)
 
Oh my gosh hittade precis den här bilden! Har jag inte världens sötaste piratkusiner <3
 

Jobb

Okey, så att ta mer tid till bloggandet gick ju inte som jag hade tänkt... Men iaf, att lägga alla barnen till sängs gick bra, de somnade tidigt, fått ett bad och hade läxorna gjorda. awesomness! Jag och Dana - som förövrigt har börjat igen fast bara måndag till onsdag - stannade uppe och pratade om allt man kan tänka sig. Tiden flög iväg och innan jag visste ordet av det var den nästan halv elva! Så gick till sängs och somnade på en gång.
 
Onsdagen var jag trött, men kämpade mig upp och hade den vanliga dags rutinen, hade dock världens längsta rast så jag skypeade med Linnie och hörde hur allt går i lilla svearike! Hörde att det är askallt, hehe, själv har jag börjat leta höstjacka men känner inget större behov av den än. Jobbade på som vanligt, vi firade Julies födelsedag med BBQ och tårta. Julies pappa flyttade även - äntligen- till sin egna lägenhet 20min härifrån. Han har bott här i snart en månad, visst gör han inte så mycket men det har ändå varit krävande att hålla öga på en extra person.
 
Torsdagen kom och det var jobb som vanligt, hade vanliga rutiner igen och hämtade upp Bridget. Inget särskilt hände, men hade en mysig eftermiddag! Vi satt inne i deras lekrum och helt plötsligt somnar Norah i mitt knä, vilket hon brukar göra, och samtidigt började Keira fixa med mitt hår och Bridget satt och ritade. Det var en sån himla lugn och mysig stund, så skönt för en underbetald aupair. Kom inte iväg som aupair om ni vill bli rika säger bara det ;)
 
Nu blir det lite tvserier och att läsa min bok "The Maze Runner" by James Dashner, så bra! Den var så seg i början, det tog hur lång tid som helst, men nu kan jag inte lägga ifrån mig boken!

Träningvärk

Zumban igår var jättekul och jättejobbig! Dansade på så att svetten lackade! Vi körde tillochmed med vikter! Så mina armar dog nästan! Men det var kul och jag kände igen 1 utav låtarna som Ally körde på :) Annars var jag rätt så lost, men ska såklart dit igen. Vaknade imorse och hade pyttelite träningsvärk, men ju mer tiden går desto mer och mer känns det. I magen, ryggen, armar och ben men det är det värt :) Skulle egentligen börjat 8,30 men glömde bort det och började 7,45. Hehehe, ska sluta tidigare ikväll, men problemet är att jag ska lägga barnen ikväll så det gäller att de somnar tidigt! Önska mig lycka till!
 

Frågor

HAR DU ?
Folköl i kylen : Nej det har jag inte
Något husdjur : Nix, men hörde att Linnie har fått fler fiskar och sköldpadda med jag varit borta
Någon favoriträtt : LAX och blomkålsmos <333
Puder på dig : Huh? Smink? Nej
Några framtidsplaner : Vara glad hela tiden
Någon sjukdom : Börjar få ont i halsen
Gymkort : Ja på YMCA 
Duschat idag : Ja såklart! Kommer duscha två gånger idag tillochmed
Någon kompis som snarkar : Alicia
Några mvg:n : Ja det har jag *stolt*
Någon som förstår dig : Ja, just nu är det Sophie som fattar allt :)
Något beroende : TV-serier
Fikat idag : Nix hade precis lunch
Nagellack : Inte på mig idag
Någon vän som bor i ett annat land : HAHAHA JAA!!
 
VEM ? ..
Delar du mest minnen med : Min familj såklart men även Mathilde :)
Längtar du mest efter : hm..... Saknar så många just nu
Stör du dig på : Kommer inte på någon just nu.
Gosar du med : Aladdin 4-ever-alone
Lagar mat : Jag
Diskar : Susan
 
VILKEN ? ..
Tidning läser du : Seventeen, People och annat skvaller
Buss åker du oftast : ehm, har åkt buss 1 gång på 8 månader...
Dag fyller du år : 18
Årstid föredrar du : Alla, skulle dööö om jag hade sommar hela tiden
Stad är du uppväxt i : Huddinge
 
VAD ? ..
Gör du nu : Skriver i bloggen och hör min värdmamma prata om vårt laundryroom
Gör dig till en bra människa : Min awesomeness. och possitivitet ?
Gör dig till en dålig människa : Min dåliga respons när det gäller att svara på meddelande, sms - you name it!
Vill du arbeta med : Har sagt lärare hela mitt liv, men är inte lika säker längre
Är roligast just nu : NYC
Har du på dig nu : Jeans, linne och tunn kofta
Har du för smink idag : BAHAHAHA smink + jag = ???
Äger du för skor : Converse <33
Har du för storlek i skor : 38, 5,5, 7
Läser du för bok : The Maze runner
Ska du göra nu : lyssna på musik och göra läxor

Random

Efter att knappt ha tränat på 8månader (!), jag räknar inte med yogan och allt som jag går omkring i nyc, så körde jag värsta passet idag. Jag kommer aldrig kunna ta mig från mitt rum (bor på tredje våningen). Ikväll blir det också zumba med Lena och några andra au pairer så det ska bli kul!
 
Imorgon är det Julies födelsedag så hon ska iväg på festligheter hela dan :) Så det blir jobb och mer jobb för mig, ska ge henne lite extra barnpassnings timmar i födelsedagspresent, för det önskade hon sig x) Rätt så enkelt för min del alltså.
 
Har inget intressant att skriva om nu, så ska göra ett till inlägg med frågor och svar om mig. Hehe.... Men först lite random bilder från sommaren och alla är tagna med Linnies kamera :)
 
Empire State Building
Så lycklig man blir efter en eftersaknad tröja (som mamma ville kasta men linnie sparade sisterawesomness)
Jag på Venice Beach, The Mexican Gulf
Mamma och Jag står i ett träsk där alligatorer simma omkring. YOLO?

Y-M-C-A

God Morgon/God Eftermiddag för alla er i Sverige. Jag passade på att sova ut, har inte varit "ledig" sen jag kom hit... Och eftersom idag är min lediga dag, Julie ändrade mitt schema så jag jobbar lördagar istället för måndagar är inte pepp alls, så ska jag sova hur länge jag vill! Men om jag har tur så ändrar mitt schema sig, har under en månad fått olika höst-scheman, så snart är det väl bra igen? Somnade inte fören vid 2 tiden igår och för att vara mig är det väääldigt sent! Men jag hittad en ny serie, baby daddy, som är askul! Woopsie ;)
 
Så min plan idag är att gå till the Y och utforska gymmet och alla roliga klasser de har där. Sen blir det lite shopping, nej inte något kul, måsta införskaffa shampoo, tvål, deo, toffsar och andra nödvändligheter. Om jag har tur hittar jag nog en höstjacka, höstskor, jeans blablabla (listan är lååång men plånboken så tom...hehe) också :D Wiie!
 
Haha Sophie tog den här bilden förra veckan och skulle hämnas genom att zooma in bara mitt nylle, men jag tycker om den här bilden, så det blev inte direkt någon hämd ^^
 

the weekend

Så idag blev det ju brunch upp på Upper east side på det mumsiga stället "Isabella's" haha, ja jag valde det eftersom det var mitt namn... Men det var väldigt lyckat! Vi fick ett bord utomhus och maten var jättegod, och rätt så billig - pröjsa $14, vilket är billigt för att vara NYC. Efter maten gick vi längs Colombus Ave där de hade en lite marknad med mat, smycken, kläder, solglasögon och musik. Jättemysigt! Därefter drog vi till Central Park för varken Isabel eller Ella hade varit där förut och vi låg bara ett block ifrån Central Park. Vi gick och gick och gick och såg alla träd och buskar. Kom till min favorit plats, den stora Bethesda Fountain, där satte vi oss och prata och kolla på en gatuartist som gjorde olika "trollerier" han kom sedan fram och pratade med oss, eller rättare sagt med Isabel eftersom han knappt kunde engelska x) Därefter var det dags att åka hem för alla... Hade en jättemysig dag, älskar NEW YORK! Speciellt såna här dar där man bara har mysigt och det inte är fullt med turister x)
 
Juste, Ella kommer från Finland och är den nya Laura. Laura åkte tillbaka till Finland förra veckan, saknar henne!
Isabel kommer från Colombia och bor i Rumson, där jag bodde förut ;) Det har flyttat en massa nya dit! Dessa tjejer var så trevliga!
 
Igår var det ju skola så jag och Lena tog tåget in till Harlem där skolan låg. Vi hamnade i olika grupper, vilket inte gjorde nått eftersom min klass är så himla rolig! Träffade en massa nya människor från Sverige, Finland, Tyskland (ofc), Sydkorea, Slovakien, Italien, Frankrike och Kanada de är så roliga är det är lite tråkigt att skolan bara är 3 gånger... Men får väl göra det bästa utav det. Har en jättebra lärare också! Så tycker faktiskt att det bara är kul att ha lektioner ;) Iaf, när skolan var slut så gick Lena, jag och en annan tjej till Marshalls där jag köpte ett par hörlurar med ränder och prickar, en färgexplosion! Haha, sen blev det en liten middag - pizzaslice för $1 (!!) billigt innan vi tog subway till central park för att bara gå omkring lite. Vi gick minst 30 blocks och bara prata och skratta. I central park skulle de ha en konsert för nått inom budismen med lyktor och grejer så jag och Lena försökte gå in, tyvärr kom det en vakt och sa att det var en privat tillställning så då tog vi till med våra accenter och lekte dumma turister "Whaaaat I didn't know that! I'm soooorry" hahah ;) Hade en jättetrevlig kväll med massa prat om allt man kan tänka sig :) Tog bara ett få bilder och de bra la jag ut på instagram, man fick inte ta med en kamera in i skolbyggnaden -.-' men här kommer iag bilderna igen.
 
 
Jag tycker att de är så fina och mysiga med alla par! Haha, men kände mig lite som en stalker när jag tog dessa, men det såg så fint ut så behövde capture the moment ;)
 
 

Brunch

Sitter nu i solen och väntar på tåget till NYC där jag ska möta upp Sophie, Isabel och Ella. Vi ska vara väldigt New York-aktiga och äta brunch. Woho! Hörde att det ska bli kallt i Sverige, här är det fortfarande varmt, har bara ben och linne, tog min vårjacka just in case of... Det blåser lite idag, men just nu svär jag för det är så varmt och jag ska släpa den hela dan... Men, men jag klarar mig nog ;) hoppas att ni alla har en bra söndag!


Niagara Falls

NEW JERSEY BABY
WHITE HOUSE
Good morning!
Jag vet att det var veckor sedan jag sist skrev, men som vanligt har det hänt så jädrans mycket! Speciellt dessa veckor! Det viktigaste som har hänt tänkte jag skriva ner, resten får ni klara er utan ;)
 
NIAGARA FALL HELGEN
Okey, kl 4:50 en fredag ringde klockan och jag masade mig upp ur sängen, gjorde mig iordning och packade det sista. Vid 6 så skjutsade Julie mig till Red Bank stationen där jag hoppade på tå get och mötte upp Laura och Sophie. När vi kom fram till Penn staion gick vi direkt till bussen som skulle ta oss till Niagara Fallen, på bussen satt Freddy redan och hade tagit plats till oss. Resan upp gick smidigt, vi såg på filmer, pratade, skrattade och åt mat. Efter 8h i bussen började baken smärta och vi kom äntligen fram till KANADA! Vi gick igenom tullen och sedan var vi inne i Kanada, där alla skyltar och mått såg precis ut som hemma :D Vi tog våra saker till hotellrummet (jag, sophie, laura och Freddy delade rum) innan vi gick ut för att äta lite mat. Vi hittade en mysig italiensk restaurang där vi hade trevligt, vi gick sedan tillbaka till hotellet för att bada i jacuzzin och slappa innan det var dags att göra Kanada osäkert ;) Vi drog ut till en klubb i kvarteret, där alla andra au pairer var x) Hade jättekul!! Dagen efter var det sightseeing, så det blev Maid of the Mist (en båttur bland fallen) och Cave of the winds (Vi gick precis "under" fallen), och att bara gå omkring och titta hur det såg ut. Vi gick fram och tillbaka mellan USA och Kanada och gjorde en del turist shopping. Vi var det vanliga gänget + Roxanne från UK så vi hade jättekul! När kvällen närmade sig, köpte vi med lite mat till rummet, tog ett dopp i jacuzzin, gjorde oss i ordning för att se vattenfallen i mörkret och sedan dra ut och festa. Morgonen därpå var vi alla väldigt trötta, vilket gjorde inte så mycket eftersom vi hade en lååånga väg hem.
Juste, min kamera gick sönder under denna helg, så alla kort jag har är från min lilla telefon -.-'
 
THE BIG MOVE
Fredagen den 14 Juni tog vi vårt pick och pack och flyttade från fina lilla Rumson ända upp till Rye, NY. Det var en långa, stressig och sorglig dag... Men vi klarade oss igenom det och jag jobbade som en galning den helgen, tjänade dock $150 så klagar inte direkt x) Vi packade upp, packade upp och packade upp lite till, vi lärde oss känna huset, vart allt passade och hur det ser ut. Jag jobbar för fullt med att få mitt rum att bli så hemtrevligt som möjligt! Så har satt upp alla fina kort som ni skickat runt min spegel :D Ska visa hur det ser ut senare :)
 
FÖDELSEDAGEN
Att fylla 20 var verkligen ångestfullt! Hela den 17 Juni gick jag runt och tänkte "jag vill inte fylla år, jag vill inte!!", det kändes så konstigt att inte bli väckt utav familjens, ehm, skönsång... En present hade hunnit komma fram till min födelsedag, nämligen Idunns så jag öppnade den och börjad gråta för den var så bäst. Vad lyckat, haha! Men min värdfamilj hade köpt lite cupecakes och så sjöng de för mig senare på dagen. Fick två broadway biljetter utav min värdfamilj och Nona och Grandpa! Är så lycklig!!! Ska bara boka dag och hitta någon att gå med ;D Men en och en halv vecka efter min födelsedag fick jag mina presenter och då blev jag så glad! Tack så mycket alla fina!! :D :D På Fredagen den 21 firade jag först Midsommar i Battery Park, där det åts JORDGUBBSTÅRTA, chokladbollar, lax, köttbullar med mos och annat mumsigt! Jag dansade runt midsommarstången med frihetsgudinnan i bakgrunden. Jättetrevligt! På kvällen drog jag sedan in till Penn station för att möta upp Laura och Sophie för att sedan dra ut på klubben. Vi dansade och hade hur kul som helst! Så det blev en jättebra dag!
 
FAMILJEN PÅ BESÖK
Den 15 Juli kom familjen på besök och det var så kul! Vi grät nog alla en skvätt då jag såg deras fina ansikten vid arrivals! Åååh finisar! Det var så kul att ha dem över och vi såg nästan allt man kan se här i NYC! Vi åkte även till Florida där vi var på Disney World, Universals, Everglades, Miami och Key west. Vi tog även en liten tur förbi Washington DC, Philadelphia och Jersey Shore, så bilder kommer en annan gång! Det var lite jobbigt att lämna av dem vid JFK :( 
 
Det var väl allt STORT som har hänt, har även tillbringat jättemycket tid i NYC, har sett 2 broadway musikaler (Phantom of the opera, Lion King), varit på en baseball match, lite football matcher och chillat med mina vänner. Ska försöka ta mig mer tid med bloggen!