Glad Valborg!

Önskar ett soligt New Jersey! Som jag tyckte synd om er när mamma skickade en bild på hur Sverige är nu - hagel. Själv kunde jag gå i t-shirt, Capri byxor och flippflopp till yogan idag :) Lovade att uppdatera för er vad som hänt, har varit fulltupp så har knappt haft tid att sova.
 
FREDAG började med jobb och lek som vanligt. Bridget hade fått ett finger painting set så vi roade oss med det ett tag och när Keira kom hem från skolan hade vi picknick i trädgården med leksakerna. Bridget hade även fått en drake i födelsedagspresent så den "flög" vi med, tjejerna sprang fram och tillbaka som galningar eftersom det knappt blåste x) Vid 8 då jag slutat åkte jag till Target för att möta upp Mathilde. Vi åkte till Keyport och satt på en pub för lite prat samt se en vacker utsikt av New York City! Det är helt galet hur coolt det är! Det blev en rätt så tidig kväll eftersom jag skulle jobba dagen där på.
 
LÖRDAG jobbade jag 8-12,30 då jag lekte, blev ompysslad i "Salong Keira and Bridget", städade lite och fixade mat. Jag kände mig som en riktig au pair då jag njöt av att få sitta stilla i 15min och bli ompysslad - de borstade mitt hår, var trevliga och "sminkade mig", att kunna chilla och tänka på mig själv ett tag x) Det är alltid fullt upp och jag måste ha koll på allt och alla hela tiden! Är det inte mat som ska fixas, dockor att leka med så är det badning eller läxor som ska göras. Suck. Aja, vid 12,50 så skjutsade Pat mig (i hans ner-cabbade bil!!) till tåget, skulle in till the city för att träffa Laura, Linda och Sophie, vi skulle till 9/11 Memorial. Jag hade lite krångel att hitta dit, men det var verkligen rörande att se det. Jag var 7 då det hände, men jag minns så mycket utav det iaf det var verkligen en läskig händelse. Blev middag efter det innan vi alla åkte hem till Sophie för att ha sleep-over-party typ. Vi var alla döds trötta så vid 11,30 däckade vi alla. Men som jag skrattade med dessa tjejer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The Survival tree, det är det ända trädet som har klarat sig efter '93 och 9/11.
 
 
 
 
 
 
Efter mycket om och men så hittade vi äntligen LOVE skylten där vi glatt poserade.
 
 
 
Jag och Sophie är ungefär lika långa (hon lite kortare än mig) medan Laura och hennes syster är nästan 10 cm längre än oss. Vilket gjorde att vi oftast gick så här... Systrarna promenerade fort med sina låååånga ben medan jag och Sophie strosade efter med något kortare ben x)
 
SÖNDAG vaknade vi alla lite motvilligt kl6 på morgonen tog en liten frukost och begav oss sedan tillbaks till NYC. Vi sov på tåget för att ha någon energi på skolan. Vi vart lite vilse men tillslut hamnade vi i Harlem där skolan låg. Haha det enda jag kunde göra var att tänka på Harlem Shake x) Men men, vi kom till skolan och såg att jag och Laura hamnade i samma klass med en massa tyskar och svenskar! Haha de var trevliga typer allt :) Det var väldigt intressant om Niagara Fallen, jag är ju trots allt en liten historienörd ^^ Vi träffade en jättetrevlig tjej - Freddy som kom från Tyskland och bor i ca 2 min från mig här i NJ! Haha asså vad är oddsen?! När skolan var slut 6h senare åkte vi till Time Square för att möta upp Linda och äta middag. Vid 7 tog vi tåget hem och jag däckade i sängen vid 10.
 
MÅNDAG jobbade jag 10h och 30 min(!) började vid åtta då jag gjorde morgon rutinerna lekte sedan som en galning med Bridget, vi målade kikare och lekte pirater. När Keira kom hem så målade vi lite till och de gjorde en trollerishow och jag lagade middag till tjejerna. Mina värdföräldrar var båda borta hela dagen så det var jag och Dana som fick hålla i allt. Men som tur var, var de otroligt duktiga! Inget bråk, massa skratt och de åt all middag utan tjat. Woho! Haha men när de kom hem så var jag heeelt slut! Så jag bara la mig i sängen på en gång och slappade framför serier. Längtar till helgen!!!!
 
TISDAG haha hade världens konstigaste dröm! Jag drömde att jag var i en skidort och skulle åka skidor mitt på dagen men det visade sig att jag skulle ha ett prov så jag och mina kompisar hade jättesvårt att få ihop det. Sen så gick vi in på ett köpcenter där det helt plötsligt kom in en kille som skulle råna affären. Jag var en bit bort men såg honom så jag och andra skrek "RUN!!" innan vi sprang och gömde oss. När jag sprang så halkade jag på golvet hela tiden och jag kunde se/höra hur han började följa efter mig. Det enda jag kunde tänka på var att jag måste hitta ett vapen så att jag kunde försvara mig och eftersom vi var i en mataffär så blev det en stekpanna (WTF). Jag sprang och välte hyllor och kastade mat på golvet för att mannen inte skulle fånga mig men helt plötsligt stod jag på en höjd och han började skjuta mot mig. Konstigt nog så lyckades jag skydda mig med stekpannan så blev inte alls skadad. Slog mannen i huvudet med stekpannan (som blivit lätt som en plätt och gjord av plast). Hittade en kniv men när jag körde in den i hans kropp så hände ingenting, så fick göra det flera gånger innan han äntligen blev svag nog så att polisen kunde ta honom. Vaknade upp sen och ba "Kan jag inte få lite lugn och ro när jag sover ens?!" Men vad är det jag drömmer om egentligen??
Jobbade på som vanligt och åkte till Yogan (wiie) och nu ska jag bara chilla lite. Börjar om 45min igen och då blir det att laga middag. Hoppas att ni har en bra dag! Puss och Kram

Mot skolan....

Sitter på tåget nu med Sophie, Laura och hennes syster Linda på väg mot New York City för att ha skola. Vi är väl alla lagom peppade på att vara i skolan 10-4 en söndag.... Men vi får se hur det blir. Här kommer en bild från 9/11 memorial där vi var igår. Uppdaterar när jag kommer hem igen ;)


The Baltic Sea

Torsdag idag, så det var jobb, jobb, jobb precis som vanligt. Det var vackert väder så vi var ute och lekte. Fortsatte att skriva på min lilla uppsats om vatten... Suuuuck -.- Skypeade lite med syrrorna och de fick prata lite med Keira och Bridget innan det blev ännu mer lek :) Pat kom hem tidigt idag så han grillade lite kött och jag och tjejerna dukade och gjorde en flower dinner! Vi plockade lite blommor från trädgården så där vackert som man inte borde lära barnen men det var INTE min idé utan Julie sa att vi kunde det! Haha lärde även tjejerna (Keira var väl den enda som faktiskt hängde med) att vika näckrosor utav servetter, Pat la även köttet i blomform så det var riktigt fancy ^^ och på tal om middagen så sa Keira "Where is my fork yo?!" hahah och Pats respons "Haha who do you think you are? Jay-Z?" sen satt jag och asgarva x)
 
Aja mina kära vänner vet inte vad jag ska skriva mer, men jag hoppas att ni har det bra! Hörde att ni fortfarande har lite snö hemma (HAHAHAHAHAHA) själv så satt jag och solade med solglasögon och solkräm och hade det jäkligt gött!

Rubrik

Tjena tjena, så här har det sett ut under dagarna;
I fredags kom Nona över så det blev pizza/pasta middag och Crazies till efterrätt innan vi (jag + alla tjejerna) åkte med Nona hem till henne och hade sleep over. Nona är verkligen den bästa som finns, hon känns som en extra farmor! Kommer sakna henne då vi flyttar upp till Rye :( Men men vi hade mysigt innan Pat hämtade upp oss på lördag förmiddag. Då åkte vi hem för att städa och leka :) Söndagen kom, det var Bridgets födelsedag så hon kom in springades till mitt rum halv nio och sa "Where is my present?" med Keira efter sig. Haha jag mumlade nått med att den var bakom henne så hon öppnade paketet och blev så glad över presenterna :D När alla ätit frukost började vi med lite lek och förberedelser inför kalaset! När klockan slog ett kom gästerna - Nona och Grandpa, Uncle Robert och Aunt Danielle, Aunt Lauren och Uncle Matt, Aunt Mary och Uncle Bob och en massa små flickor i prinsessklänningar! Även Törnrosa var bjuden på kalaset så hon dök upp och gjorde lite lekar och dans med barnen vilket var en riktig höjdare! Därefter bjöds det på mat i mängder och en tårta som får barnet i mig att bli avundsjuk! Plus så var det den godaste tårtan jag ätit här, den är låååååååångt efter svensk tårta men i topp för att vara amerikansk ;) När klockan blev 5,30 så blev jag upphämtad av Sophie och vi åkte till Monmouth Mall för middag och en massa prat! Supernajsigt ^^ På måndagen tänkte jag sova ut, amen tjena! Bridget hade fått en docka som sjöng, vilket hon spelade om och om igen och kom in på mitt rum (då jag låtsade sova!) och detta var runt 8 på morgonen. Skjut mig snälla var min första tanke, hade ju planerat att sova ända till 11, vilket är värsta lyxen då man är au pair! Haha, men jag kämpade mig, men chillade på skönt istället! Slutade vid 6 då jag åkte över till Laura, hon och hennes syster hade precis kommit hem efter en helg i Miami så vi satta och pratade lite och försökte planera helgen.
 
Tisdagen kom och det var regn, som tur var så hade Bridget skola på förmiddagen så alla åkte hem ifrån och där var jag ensam med Dana och Norah. De behövde inte min hjälp så jag städa lite och fixade ett lite Doc Mcstuffin kontor till Bridget och hennes leksaker. Hade lite yoga (vilket var det bästa passet hittills! Det var faktiskt enkelt denna gång!!!!) åt lite sushi och chillade innan jag började igen vid 5 då jag lagade middag. Jag firade även min 100 dag, så Keira gjorde en 100 Days Crown till mig :D Somnade rätt så tidigt och vaknade tidigare än min väckarklocka dagen därpå. Asså hur?! Så jag tittade även lite på TV kl 7 på morgonen, hjälp! Haha idag var det bra sol väder så vi var ute och lekte, Nona kom över så vi tog Keira och Bridget till Victory Park för lek. Det blev även middag på Surf Taco och gissa vad... Efterrätt på Crazies! Haha ovanligt eller vad??
Mamma ta fram näsduken och torka tårarna nu, i bilen så berättade Nona vilken fantastisk människa hon tyckte att jag var! Att hon (och resten av familjen) var glad och älskade att jag var här! Att hon inte var orolig då barnen var med mig och att hon tyckte att jag var så mogen för någon i min ålder men att jag ändå hade barnasinnet kvar! Blev så glad när hon berättade det!! Då känner jag att det jag gör är faktiskt något bra, att jag vet vad jag håller på med!
 
På tal om Mamma, skypeade med henne idag medan jag skulle hjälpa Keira med något (detta var på min break, så oroa er inte) och ni skulle ha sett Keira min när jag pratade svenska! Hennes ögon var gigantiska och hon skrattade så mycket!
 
Juste! Min Niagra Fall kurs börjar på Söndag och lärarna vill att man ska skriva ner lite fakta om något känt vatten från sitt hemland... Ska skriva lite om Östersjön men det är så brutalt tråkigt! Hur ska detta sluta?? Stackars Dana, som jag beklagade mig till henne! Men vi pratade lite om olika seder som är olika. Som att ha skor på sig inomhus, att vi faktiskt KAN dricka vatten från kranen och från en sjö utan att dö. Dana kunde alls tro det, för i hennes ögon blir man sjuk och dör. Hon var även väldigt avundsjuk på våra pengar i olika färger med "coola" personer på, hon var så trött på smuts gröna pengar med döda presidenter på x) Vår konversation var väldigt random och som vi skrattade!
 
Ska kolla lite på The Middle som jag har blivit helt beroende av! Den serien är ju klart den bästa som finns xD Älskar den familjen så mycket! Hahahah!!
 

100 DAGAR

Jag kan inte fatta att ja varit här i 100 dagar! Det är så sjukt långt, vart har tiden tagit vägen? Men det konstiga är att det känns som om jag alltid har varit här, som om detta är mitt liv. typ.. Haha trivs som bara den här och familjen är fantastisk! Är så glad över att jag åkte hit, är så stolt över mig själv! Jag menar, bo i ett främmande land hos en okänd familj under ett år är ju helt galet! Men ändå tog jag mod med mig och packade min väska och åkte iväg. Yeah hiay! Detta är en upplevelse som jag sent kommer glömma! Visst så låter det som om allt är prima 24/7 och det ska jag tala om för er att det är det verkligen inte! Men man får se det som det är, en del av livet. Det kommer alltid finnas jobbiga situationer, det gäller bara att försöka göra det bra igen!
 
Haha, jag vet inte riktigt vad jag försöker skriva, är lite för trött för detta... Men jag vill bara förmedla hur LYCKLIG jag är över att jag tog chansen och åkte hit. Och på grund av bild brist så bjuder jag på denna blomma från DC.

Woop Woop

Den här veckan har varit så bra! Det är verkligen så, ena veckan är allt jobbigt - ingen lyssnar och alla bara gnäller -  och andra är alla världens gullungar! Asså jag vet inte om det är jag som är lat, men min lilla treåring får ställa undan sin disk och sina ytterkläder helt själv. Är jag awesome på att drilla barnen eller lat? Haha, jag har kört med att det tar sååååååå mycket längre innan vi kan leka om jag måste ta hennes tallrik också. Så nu gör hon det, eller nästan iaf just nu behöver jag bara säga "Bridget did you forget something?" och så vet hon direkt vad hon ska göra. Yeah hiay! Har även försökt lära henne svenska (hon kan säga äpple, paprika, gurka, klänning och vatten) och det låter så kul när hon ska uttala allt! Vi har även jobbat med jordgloben så hon kan peka ut Sverige, Grönland, Island, Sydafrika, Ryssland, Jultomten (nordpolen), Amerika, Kanada och där kängurun bor (Australien) haha det är ju en salig blandning. Men vi har pratat om vart jag kommer ifrån, vad hon kommer ifrån, vart Kay kommer ifrån (sydafrika) och sen så blev det Ryssland eftersom det tar fasiken upp halva jordklotet så det var ofta att hon pekade på Ryssland. Grönland och Island blev det eftersom jag berättade att de hade roliga namn eftersom Grönland är isigt och Island är grönt... Något som är väldigt häftigt och bland det bästa att vara Au Pair är att man ser hur mycket barnen växer och lär sig medan man är här! Det är så coolt och jag känner mig så stolt varje gång jag lär barnen något om de kommer ihåg! Tex, säga please när de ber om något, plocka undan efter maten eller klättra i träd.
 
Vi har även varit ute 24/7 denna vecka, vilket resulterade i att jag fick ett bett utav en fästing. KUL.... Ni som känner mig förstår vilken panik jag fick så jag upptäckte den imorse då alla sov! Jag kunde känna hur fästingen sög ut min livskraft! Och för att det inte ska räcka så skrämde Keira livet ur mig kl 07,30 på morgonen! Hon stod nämligen utanför min dörr, dock blev hon asrädd också då jag öppnade dörren! Så vi gav varandra en hjärtattack! Lyckade tjejer! Imorgon ska jag bara jobba och slappa, har inget planerat men jag jobbar hela helgen, även söndag då det blir barnkalas. Ska eventuellt träffa Sophie, men annars är det inget planerat, men så är det alltid och det slutar alltid med att jag hittar på något kul!
 
Jag vill även passa på att dela ut en RIKTIGT JÄVLA FET APPLÅD till Linnie eftersom hon har ett KÖRKORT! Min lilla lillasyster har fixa körkort! Kan knappt fatta att det är sant, men jag är så brutalt stolt!!
 
 
p.s Totti jag är så stolt över dig med! Hur lyckas jag få såna underbara syskon? HAHA här är bevis att JAG var längre än DIG en gång i tiden! ^^

En vecka senare...

Haha är tricket att skriva så lite som möjligt för att locka till sig lite läsare?? Har inte skrivit på snart en vecka... opsi... men läsarna har ökat! Så välkommen till min blogg här ska ni få er en liten uppdatering på livet!
 
I fredags var det världens regnväder vilket jag HATADE eftersom 1 -  det hade ju varit sommarvärme under vecka och 2 - jag skulle köra till Washington DC för att träffa JOSSO!! Så klockan blev 1 och jag tog min ryggsäck, lite snacks och satte mig i bilen för att åka 4,5h ensam i ett helt främmande land till världens bästa Josso. Körningen ner till Washington DC gick hur bra som helst, kom fram till ett strålande solsken med gassande värme (jag hade på mig alldeles för varma kläder, det kändes som om man var på en helt annan planet!) Jag träffade Jossos värdfamilj och hennes kompisar. Men herre vad kul, underbart och skönt att få träffa Josso. Vi hade inte setts sen i Juni (!) förstår ni hur långt det är?! Så på fredagskvällen åt vi mat, pratade och träffade lite utav hennes andra kompisar :) Vi somnade runt 1 för att sedan gå upp vid 7... Vi skulle nämligen möta Jossos kompisar inne i DC för att se Cherry Blossom Parade, vilket var klart den bästa paraden som varit! Jag hann även se Vita huset och lite andra turistattraktioner. Solen stekte på som bara den så vi alla var brända mer eller mindre! Vi var 8 svenska tjejer (Jag, Josso, Clara, Emelie, Daniella, Carro, Caroline, Carolina) och de var jättetrevliga, vi åkte vidare till Gerogetown för jättegod middag och sedan bio då vi såg "The Call". SÅ JÄKLA LÄSKIG FILM!! Hade typ panik! Men den var även jättebra! På söndagen vaknade vi vid 9 av att Jossos värdbarn och kompisar står och glor på oss då vi sover! De ville se på TV i rummet vi var i, men snacka om surprise då vi vaknar upp och ser tre 10 åriga tjejer bara stå och titta på en.... Aja, vi behövde vakna för att fixa frukost, vi gräddade svenska pannkakor och de var gudomliga! Vid 11 blev det besök av en ny Au Pair från Sverige (Martin) som vars värdförälder är kompis med Jossos värdföräldrar, han hade bara varit i USA en vecka! Så vilken färsking, vi åkte till ett litet vattenfall innan det var dags för mig att ta mitt pick och pack och åka tillbaka till kära Rumson. Det var lite jobbigt att åka, resan hem och speciellt under kvällen så saknade jag hem ganska rejält! Det kändes ett tag att jag var hemma då jag var med Josso! Vi pratade svenska, vi känner varandra sen innan så vi vet hur vi är och vad vi tycker... Men att träffa henne var välbehövt! Det är så skönt att ha en kompis som går igenom samma sak som en själv, det är så svårt att förklara allt som man känner och att inte ha någon som dömer en. För att vara Au Pair är så jäkla svårt ibland!!!
 
Aja, sammanfattning på min resa var oförglömlig! Att bila genom 5 stater för att träffa en utav mina finaste vänner känns så overkligt! Men jag är så glad att jag gjorde det och längtar ihjäl mig till jag ser henne (och er andra också såklart) igen! Man vet verkligen hur mycket ni betyder när man är på andra sidan jorden! Puss <3

Väntar på Glee

Okey, sen i tisdags har det inte hänt så mycket nytt. Det var fortfarande varmt på onsdagen så jag var ute och lekte med Bridget - vi hade även picknick utomhus! När jag hade min rast tänkte jag åka till stranden och ha det gött. Men jag var inparkerad xD så väntade och väntade och väntade men ingen kom hem. Så jag spelade lite basket (!) och kom sedan på ett sätt så att jag kunde komma iväg. Men det blev inte stranden utan jag åkte förbi Sophie och pratade och chillade :) men värmen varade inte så länge, på kvällen hade vi världens åska och blixt storm! Har aldrig sett så många blixtar i hela mitt liv! Satt och bara glodde ut genom fönstret! Men det lät så mycket så var tvungen att lägga kuddar över huvudet för att kunna somna!

Idag så sov alla jäääääättelänge! Så det blev lite stressigt med frukost och allt, men det löste sig. Lekte och lekte idag, hade picknick idag också. När jag fick min rast köpte jag mat och åkte över till Laura. Vi pratade, åt lunch och tittade på film, vi hann även med att åka till Target där jag köpte Bridgets födelsedagspresent (målarfärg och asfaltkritor haha saker som även jag får användning för såklart ^^ ) men det blev även lite saker till mig, glittriga sneakers och en mobilladdare till bilen ;) så nu behöver jag inte panika då mobilen håller på att dö när jag använder den som GPS. Åkte hem för att jobba och jag och tjejerna lagade middag och vi dukade och gjorde jättefint så Julie blev så glad, barnen blev ännu gladare! Vi spelade lite UNO innan det blev TV dags för dem. Och jag sitter bänkad framför GLEE!!!! <33333


Yoga, Sushi och Värme!

Dagen började med gnälliga barn.... Ville bara lägga mig i sängen och koppla bort allt. Men jag kämpa på och de blev gladare allt eftersom, vilket var så skönt! Vid 11:30 åkte jag iväg för att prova på Yoga, vilket var kul! Men eftersom det var första gången så var det många nya begrepp och ställningar så jag hängde inte riktigt med... Men jag fick en high five utav instruktören, så var nog inte så hopplös iaf ^^. Efter Yogan var jag utsvulten så köpte Sushi som jag tog med mig hem. Jag kunde inte bestämma mig om jag kände mig som en japan eller amerikan som gjorde yoga och åt sushi x) aja jag Satte mig utomhus och njöt! Det har varit +28C idag så jag har blivit bruuuun! Hahah imorgon är jag superledig så ska sola ännu mer (om det inte åskar.....). Har läst ut Insurgent, så vet inte riktigt vad jag ska göra nu med mitt liv, nä men skämt O sido.... Jag måste vänta till i höst innan tredje boken kommer, suck, har ni någon bra bok att rekommendera??? Ska ut i solen i 10 min innan det är dags att börja laga middag ;)


26 grader

Japp ni läste rätt, idag ryktas det om att det ska bli 26C, snacka om härligt! Igår var det 20c om man litar på telefonen ;) och det var så varmt! Vi lekte utomhus från 1-5, sprang omkring barfota och hade skoj! Men såklart, svensk som jag är, blev jag lite rödbrun Yeah hooo! Vilket gillas ;) Haha hörde att ni fortfarande har snö, det är ju helt galet!

Ligger i min säng och chillar, kl är 7:15 och jag ska snart klä på mig. Men är så lat, kan tänka mig sova hela dagen! Hahah ska iväg och prova på yoga idag, får se hur det blir! :D ska även på bio ikväll med Laura, Sophie, danny och hennes ersättare.

Aja nu måste jag verkligen göra mig iordning! Ciao!


PARTY IN THE USA

Okey, Lördagen började med frukost hos Nona och Grandpa, lekte lite med tjejerna innan jag åkte hem med Julie och Norah. Aunt Tish var på besök så jag hjälpte henne laga Norahs mat och städa källaren. När klockan blev 3 började jag göra mig i ordning för Lauras party :)
 
När jag var klar, åkte jag för att köpa en helium ballong och längs vägen sken solen och bra musik spelades! Livet var så härligt! Haha kom fram till Laura 5,15 då Sophie redan var där. Vi skulle nämligen göra en T-Shirt till Danny där det stod "I Survived my Au Pair year" som hon ska få ta med sig till Brasilien. vid 6 så dök både Katarina och Danny upp och då började vi med en Egg hunting ute i trädården, jag hittade 7 ägg som var fyllda med nyckelring, godis, armband och lypsyl. Laura bjöd på en finsk makaronilåda och till efterrätt blev det amerikansk glasstårta. Så gott! Vi pratade, skrattade, pratade, skrattade och fotograferades det är verkligen så kul att jag lärde känna dessa tjejer!
 
När klockan blev nio skjutsade Katarina mig, Laura och Sophie till tågstationen eftersom vi skulle in till New York City till en klubb (Webster Hall). Resan in skrattade vi så vi kiknade! Människorna som gick förbi bara tittade x) Väl framme i the city (kl 10,45) tog vi en taxi till klubben där det visade sig att de hade Cikrus tema! Så all personal var utklädda och sminkade till max! Det var så kul, klubben hade tre olika dansgolv men vi höll oss till ett eftersom vi tyckte att där spelades bäst musik, dock pratade DJ en jäkla massa så musiken stannades upp.... Men det var inte så irriterande eftersom vi stannade där till 4AM :D Vi mötte även upp Mathilde på klubben med sin kompis. På klubben fanns det en väldigt massa intressanta människor... Det var en kvinna som tog kokain mitt på dansgolvet (!!) så lilla oskyldiga jag tappade hakan och bara stirrade "WTF!!", det var alla möjliga åldrar 18-40 vilket jag tyckte var lite udda... Men "That's New York for you" som Julie sa. När klockan blev 4 drog vi som sagt till tågstationen och mina fötter VÄRKTE som bara den, ovan i klackskor! Vid toaletterna satt en kvinna och sålde parfym, godis, öronproppar, kondomer, hårspray, hårborstar och flippflopp vilket jag var så nära att köpa tills hon sa att de kostade $8 - No way josé det är för dyrt för fula flippflopp! Så jag pinade mig fram till taxin och gick som en sengångare till McDonalds. Men när vi precis kom fram så låste de dörren! Tack för den och på skylten stod det OPEN 24H, lögnare! Haha så vi gick in till Penn station och hittade en lite affär som sålde kakor, vatten och FLIPPFLOPP för $2 vilket jag köpte! Sen satte vi oss längst väggen och flummade. En tjej kom och satte sig bredvid oss, hon ville inte sitta ensam. Så hon började berätta om sitt liv och allt och lite till. Men trevlig var hon. Sen kom några killar från affären mitt emot där vi satt och pratade med oss - jag fick till och med en ros! Haha New york! Men tillslut kom en polis och sa att vi inte längre kunde sitta längs väggen (samtidigt kom en uteliggare och la sig bredvid mig, vilken panik jag fick så jag var bara glad att polisen kom!). Så där gick jag, i festklänning, flippflopp och en rosa ros med mina fina vänner och bara skrattade! Vi satte oss på första tåget (6am), men det visade sig att de hade skrivit ut fel perrong för tågen, så när vi satt oss tillrätta sa de i högtalarna att vårt tåg gick från andra perrongen så vi tog våra saker och sprang ut! Hamnade på rätt tåg och sen sov vi så gott.
 
Vid 7 vaknade vi till liv igen i ett iskallt tåg, Laura ringde efter taxi och vi gick ut till ett iskallt Middletown! Efter knappt 10 min var vi framme hos Laura där jag tog min grejer och skjutsade hem Sophie innan jag åkte hem. Hade lite panik att jag skulle få behöva tanka, kom precis hem innan lampan började lysa, pfew ;) Men då jag kom hem hade alla vaknat, Aunt Tish stod och lagade frukost till tjejerna, vilket kändes jättekonstigt! Men klockan var ju ändå 8, så egentligen var det ju bara normalt. Gick till mitt rum, sminkade av mig och kröp ner i sängen och somnade på en gång. Vaknade inte fören 3 tiden, låg och drog mig ett tag innan jag tassade ner och åt en laxbagel som min Pat och Julie hade köpt till mig. Och den var SÅ god!! Tittade lite på TV innan det blev middag - kyckling och sallad. Mums. Hade lite planer på att träffa Laura och Sophie, men vi var alla för trötta. Så jag tittade på National Treasure på tvn innan jag somnade vid midnatt och kände att Söndagen knappt existerat. Men så kul var det, ett minne som jag sent kommer glömma!

Sleepover!

Hade en lugn och skön förmiddag då jag städade lite och hjälpte till med Norah. Vid 12 åkte jag iväg för ett mission - köpa Lauras present!!!! Vilket jag lyckades med, wiiie! Hahah det blev en engångskamera med automatiska ramar, köpte en med "happy birthday" tema som hon ska använda flitigt imorgon x) blev även en sov-ögon-mask vilket jag vet att hon använder. Jag ska även köpa en ballong imorgon så det blir nog bra.

Vid halv fem åkte jag, Julie och Norah till nonas för att träffa de andra! Vi gick ut på tomten för att leka (idag var det så varmt att jackan inte sattes på fören sent på eftermiddagen då jag var i skuggan) Keira hade gjort en fågeltårta, vi grävde lite jorden och hittade mask. Hahaha åt god middag, hade danceparty och läste sagor innan jag hamnade i "min" säng. Ska sova nu, eller det blir nog lite läsning först.

Haha dörren öppnades nyss (korsdrag) så måste låsa den, vilket känns jättemobbat... Men jag vill inte att Trouble (Nona & Grandpas hund) ska komma in smygandes och somna bredvid mig! Hen är jättesnäll, men tänk att vakna upp bredvid en jättestor hund!!! Om jag minns rätt så är det en Amerikansk Bulldog...!


Påsklov

Barnen har haft påsklov denna vecka så vi har lekt och haft kul! Samma sak idag, blev ledig 12:30 då jag chillade lite innan jag åkte till Target för att träffa Laura, vi köpte en avskedsgåva till Danny som åker hem till Brasilien på onsdag :( kom hem efter tre då jag satt och pratade med Dana i en timme! Hahah som vi skrattade! Kommer sakna henne också, hon följer inte med då vi flyttar :( Julie kom hem vid 5 då hon släppt av Keira och Bridget hos Nona, så det var bara jag, Julie och Norah hemma så vi beställde mumsig sushi till middag!! Vi hade en jättetrevlig kväll med massa prat och skratt och gosande med Norah :) nu tittar jag på Greys som är jätteawesome! :D god natt


Trötter

Hände inget speciellt idag. Är trött så ska sova nu på en gång! Det enda spektakulära som hända var att släkten åkte hem, jag tvättade utan tvättmedel så fick tvätta min tvätt två gånger (trött tjej...!) och jag köpte nya skor. Annars har dagen varit precis som "vanligt" hur det nu är :) ska sova nu, God Natt!


Tooth fairy is coming!

Keira tappade precis sin tand! Gissa vilken lycka det blev! Keira hade ett stor leende och jag jublade! Så ikväll blir det ett besök utav tandfen! :D


WE'RE MOVING TO RYE NY!

Japp ni läste rätt, den här lilla Huddinge tösen ska flytta till Rye, 30 min norr om New York City. Yeah! Vid nio så packades Jag, Keira i "bakluckan",  FX, Anna och Aggie i mellansätet och Aunt Kristin och Mommom längst fram och sen så bar vi av till Rye! Julie, Dana, Bridget och Norah var redan på väg eftersom de skulle se på lite skolor till Bridget. Det tog dryga 2h att åka dit, så vi hade bunkrat upp med godis och lekar! När vi kom fram till huset hördes bara "wow", det är så snyggt!! Vi sprang alla bara omkring och utforskade huset och jag ÄLSKAR DET!!!!!!!!! Vill flytta in nu! Får dock vänta 2 månader till.... Men snart så, när vi flyttat in så ska jag visa bilder på huset, ni kommer alla villa flytta in där x)
 
När vi hade dregglat färdigt över huset blev det lunch på en restaurang då jag åt en laxsmörgås som var utsökt! Åkte sedan bil i nästan 3h eftersom vi fastnade i en kö -.- Men jag underhöll Keira och hon gnällde inte en endaste gång! Vi hade skrivit en lista kvällen innan på saker som vi skulle se;
5 Amerikanska flaggor, 5 djur, 20 svarta bilar, månen under dagen, solen, frihetsgudinnan, 2 båtar, 5 brevlådor, någon på cykel osv och vi lyckades se allt! Woop Woop! Nu är jag helt slut (hur kan man vara det efter så många timmar i bilen undrar ni nog, ja det undrar jag också!) så ska titta lite på Carries Diaries innan det nalkas pizza till middag. Hoppas att ni hade en lika produktiv dag som mig!

Skypeli skype

Idag hade jag tänkt masa mig till en yoga klass, men jag var så trött att jag inte vaknade efter 10 och då hade den redan börjat. wopsi, får bli en annan gång ;) Dagen har annars varit superbra! Det började med en awesome god frukost sen lekte vi med pyssel och var utomhus. Det är nu så varmt att ha jacka knappt nödvändigt, vissa hade bara det eftersom det blåste lite kalla vindar x) Jag, Keira och Bridget lekte häxor, klättrade i träd, kunga familj, fotboll, tjuv-och-polis och pirater, vi kunde ha varit ute resten av dagen meeeeen det började regna -.- Så vi gick in och jag hade liten rast då jag läste min bok, när klockan blev 5 så gjorde Keira en Make over på mig, då hon målade mina läppar rosa och mina tånaglar i alla olika färger! Haha hon målade då de nya färgerna (blå,rosa,lila) över de gamla (silver, mörk rosa) så det ser helt galet ut! Vi satt sedan i mitt rum och skrev saker vi kunde se utanför mitt fönster och så skrev vi en bingo lista som vi ska använda imorgon då vi sitter i bilen. Vi ska göra något så spännande imorgon!
 
Därefter blev det rester till middag, vi lekte lite i källaren (red/green light, What time is it? Mother May I?) innan det var dags för ett bubbelbad till tjejernas förtjusning! Keira satte alla bubblor i håret så att hon fick massa av coola frisyrer ;) När badet var över så var mitt arbetspass över så jag satte mig för att se på Carrie Diaries såg dock bara halva eftersom kusinerna kom efter en dag i NYC så jag ville höra allt! Så vi satt alla och pratade en stund om deras äventyr i The City! Gick sedan upp till mig och såg att Linnie fortfarande var vaken så vi skypeade i vad som skulle vara en "kort stund" det resulterade i 1h x) Men sånt händer! Haha klockan var 4,30 så hon var väl måttligt road, man jag hade iaf superskoj att prata med en utav mina finaste systrar som jag saknar såååååå mycket!!!
 
Mina fina fina systrar, vad skulle jag vara utan er? <3333333
 
Det är så här jag känner! Superglad att vara här, men saknar min familj. Haha, denna bild är från då vi fick en för liten bil i Spanien och alla resväskor låg huller om buller runt oss. Svettigt och trångt, gud vad mysigt! xD
Aja ska sova nu, God Natt alla raringar ;)
 

Happy Easter!!

Nu var även den amerikanska påsken över!
Det började med att jag vaknade vid 8 då jag gick ner till köket där jag möttes av Keira, Norah, Mommom och kusinerna och alla var så spända över att se vad påskharen hade kommit med! Vi väntade och väntade och tillslut så kom lilla Bridget ner springades och vi kunde börja leta! Hittade min gröna korg som var fylld med en jättefin foto ram (måste hitta en bra kort till det), choklad, jellybeans, peeps, 2 par örhängen och lite annat godis! När vi alla hittat våra easter baskets och beundrat allt vi fick så blev det en liten croissant med jelly, supergott! Gjorde mig iordning för att åka iväg till kyrkan, hade lite klädpanik eftersom jag hade en fin klänning och inga snygga skor som passade.... Men men det fick duga! Vi åkte in till kyrkan, som var full proppad med människor och blommor, men släkten hade tagit plats näst längs fram, så vi hade jättebra platser. Sen började det, det liknade den svenska kyrkan väldigt mycket men hade såklart sina skillnader. De hade nattvard (minus vin) och trosbekännelsen, eller en del utav den iaf. De hade även insamling utav pengar och så gick prästerna runt och kastade vatten på oss. När allt var klart fick vi en keps där det stod "He is risen" som de tyckte att vi skulle använda i 50dagar framåt ;) Vi får väl se.... När vi kom hem så var brunchen framdukad, den bestod utav skinka, deviled eggs, fruktsallad, mozzarella-tomat sallad, Hungary Noodles (vilket jag hjälpte till att laga) och en paj. Allt var så gott, men det godaste var nog efterrätten, en carrotcake muuuuums! Vi hade alla matkoma efter det och jag vilade lite på mitt rum ett tag. Lekte lite med barnen (gjorde det under dagen också) innan jag satte mig i soffan. Anna och Aunt Kristin kom med pizza så vi hade ett pizza party! Drack ur röda plastmuggar och pratade! De är verkligen trevliga!! När pizzan var borta så satte vi oss alla (Jag, Aggie, FX, Aunt Kristin, Keira, Mommom, Julie, Norah, Anna, Bridget) och tittade på Ice Age 4 och skrattade! När filmen var slut ritade jag lite med Keira innan vi gick och la oss. Så här sitter jag och är så trött, det har varit en intressant dag, men påsken i Sverige är allt roligare!
 
Nu kommer en liten bildbomb på hur påsken såg ut :)
 
Det blev en massa bilder på maten, men jag vill inte lägga upp några bilder på familjen på bloggen som ni kanske förstår så då blev det en massa bilder på mat istället ;) Haha den sista bilden visar vad jag dricker 2 gånger om dagen för att inte bli sjuk!